Zeleninovo-pšenový šalát s pestom

21. novembra 2017
Zeleninovo-pšenový šalát s pestom

Dnes sme si pre vás pripravili tento veľmi jednoduchý, no zároveň výživný zeleninovo-pšenový šalát. Pšeno je vzácna obilnina, ktorá má pozitívne účinky na váš tráviaci systém, je vhodná aj pre celiatikov a obsahuje mnoho vitamínov skupiny B, ako aj železo či zinok. V našom recepte sme ho skombinovali s vitazeleninkou, syrom feta a pestom, ktoré dodalo celému šalátu jedinečnú chuť. Príprava je naozaj jednoduchá a rýchla, tak sa poďme pustiť do toho.

Ingrediencie

  • 1 hrnček pšena
  • 1 červená paprika Sweet Palermo
  • 1 červená cibuľka
  • 60g feta syru
  • 1/2 uhorky šalátovej
  • 2-3 PL pesta
  • 2 PL píniových orieškov
  • soľ

Postup prípravy

  1. Pšeno najprv poriadne umyjeme a prelejeme horúcou vodou 2-3 krát. Do hrnca dáme jeden pohár pšena a dva poháre vody, osolíme, necháme zovrieť a ďalej varíme cca 15minút. Potom pšeno vypneme a necháme dôjsť k sebe podobne ako ryžu.
  2. Kým sa nám varí pšeno, pripravíme si zvyšné igrediencie. Cibuľku, uhorku a fetu nakrájame na kocky, papriku na pásiky.
  3. Keď je pšeno hotové, primiešame k nemu pesto, zeleninu a nakoniec feta syr. Podľa chute môžme pridať píniové oriešky alebo slnečnicové semiačka.
  4. Všetko spolu dobre premiešame, dozdobíme citrónom a môžeme podávať.

Dobrú chuť!