Paprikovo-hubová pochúťka
-
400 g šampiňónov
-
1 malá zelená paprika (Vitamínka)
-
1 malá sladká červená paprika (Una Palerka)
-
1/2 pálivej zelenej papriky (Devilka)
-
1 malá cibuľka
-
1 strúčik cesnaku
-
3 PL teriyaki omáčky
-
1 PL kečupu
-
čierne korenie
-
olivový olej
Ako na to?
-
Ak je treba, očistíme, prípadne pretriedime šampiňóny a nakrájame na stredne veľké kúsky.
-
Pripravíme si ďalšie ingrediencie, aby sme ich mali po ruke. Očistíme a nakrájame všetky papriky, cesnak a cibuľku.
-
Zohrejeme olej na panvici a pridáme nakrájané huby. Necháme chvíľu osmahnúť.
-
Pridáme k šampiňónom na panvicu aj prichystané papriky a cibuľu.
-
Postupne pridáme cesnak a okoreníme.
-
K záveru pridáme kečup a zalejeme teriyaki omáčkou. Poriadne premiešame.
-
Necháme chvíľočku podusiť a ak je paprika už dostatočne zmäknutá, ale nie príliš, vypneme sporák.
-
Podávame s ryžou, bulgurom alebo samostatne, prípadne so smotanou. Dobrú chuť!