Najlepšie uhorkové tzatziky
-
2 - 3 uhorky (čerstvé alebo kyslé zavárané či fermentované)
-
200 g bieleho gréckeho jogurtu alebo smotany
-
1 cesnak
-
2 PL olivového oleja
-
1 ČL horčice
-
1 menší uvarený petržlen
-
1 ČL teriyaki omáčky
-
čierne korenie
-
soľ
Ako na to?
-
Očistíme a nastrúhame uhorku. Pokojne sa dá použiť aj nadrobno nakrájaná fermentovaná uhorka (tá zvýrazní chute). Ak chceme zmes hustejšiu, môžeme nechať uhorku odkvapkať od vody.
-
Očistíme a rozpučíme cesnak. Rozpučíme aj varený petržlen (ak ho nemáte s čím uvariť, skúste verziu bez neho)
-
Zmiešame uhorku cesnakom a petržlenom, pridáme jogurt, horčicu, teryaki omáčku a olivový olej.
-
Podľa degustácie dokoreníme a dosolíme. Podávame na studeno, avšak najlepšie k teplým jedlám.
-
Dobrú chuť!