Cesnaková nátierka
-
1 - 2 cesnaky
-
40 g tvrdého syra
-
30 g roztopeného masla
-
150 g kyslej smotany alebo bieleho gréckeho jogurtu
-
bylinky, čierne korenie na dochutenie
Ako na to?
-
Očistíme a roztlačíme strúčiky cesnaku.
-
Nadrobno nastrúhame syr.
-
Roztopíme maslo a zmiešame ho so syrom.
-
Napokon zmiešame všetky ingrediencie a dochutíme bylinkami a koreninami podľa gusta, napríklad bazalku, petržlenovú vňať, oregano, rozmarín alebo tymián. Pokojne však postačí aj štipka mletého čierneho korenia.
-
Pre sladkastú chuť možno pridať sušené čučoriedky alebo iné bobuľovité ovocie.
-
Ak máte radi sýtejšie chute, skúste pridať tvaroh alebo nivu. kto chce zas viac štipľavé, tak pridá ešte cesnak či rozkrájané čili papričky.
-
Na zjemnenie štipľavejších alebo sýtych chutí zasa možno pridať nadrobno nakrájané alebo rozmagané varené vajíčko.
-
Dobrú chuť!