Kuracie kúsky na zelenine s bulgurom

10. januára 2018
Kuracie kúsky na zelenine s bulgurom

Dnes vám predstavujeme  pomerne jednoduchý, no na chute a minerály bohatý recept. Takmer každý pozná benefity v podobe vitamínu A a C u mrkvi a papriky, ale viete aké benefity nám prináša bulgur?  A čo ten bulgur vlastne je?

Bulgur je predvarená nalámaná celozrnná pšenica, ktorá tvorí základ kuchyne stredného východu no postupne začína byť veľmi populárna aj v našich končinách. Jej veľkým benefitom je okrem jemnej orieškovej chuti hlavne vysoký obsah minerálov a vitamínov. Vďaka nízkemu obsahu tukov a vysokému obsahu vlákniny napomáha nášmu tráveniu a taktiež zabraňuje chorobám srdca. V kombinácii s kuracími kúskami a našou Vitazel mrkvou a paprikou vám zabezpečí zdravú, chutnú a veľmi výživnú večeru či obed.

Ingrediencie

  • 1 červená paprika Sweet Palermo
  • 2ks mrkvi
  • 1ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250g kuracích pŕs
  • 1 hrnček bulguru
  • 2 dcl bieleho vína
  • olivový olej
  • červená paprika
  • sušená bazalka
  • korenie
  • soľ

Postup prípravy

  1. Cibuľu, mrkvu a papriku nakrájamé na malé kúsky a orestujeme na olivovom oleji. Osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vína a dusíme.
  2. Kým sa nám zelenina dusí, pripravíme si mäso. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, pridáme soľ, korenie, červenú papriku, trochu olivového oleja a premiešame. Necháme odstatáť kým sa nám zelenina dusí a pripravíme si bulgur.
  3. Do hrnca dáme 2 hrnčeky vody a necháme zovrieť. Prevretú vodu odstavíme a pridáme 2 hrnčeky bulguru. Hrniec prikryjeme pokrievkou a bulgur nacháme 15 minút napučať.
  4. Keď je zelenina skoro mäkká, zhrnieme ju na jednu stranu panvice a na druhej orestujeme marinované kuracie kúsky. Keď sú kúsky orestované, zmiešame ich spolu so zeleninou, podlejeme zvyškom vína a dusíme do mäkka.
  5. Hotové kuracie kúsky posypeme bazalkou a podávame s bulgurom.

Dobrú chuť!